De Bètapartij is in 2013 opgericht met het ideaal voor een betere studentenvertegenwoordiging in de Universitaire Studentenraad (USR) van de Vrije Universiteit Amsterdam. De Bètafaculteiten maakten ingrijpende veranderingen mee, echter was er in de centrale studentenmedezeggenschap geen representatieve vertegenwoordiging van bètastudenten. De Bètapartij vertegenwoordigt niet alleen deze groep, maar wil onder het motto “Bèta gaat iedereen aan” het belang benadrukken van deze groep binnen de universiteit.

Bij de eerste verkiezingen, waarbij de Bètapartij deelnam, kregen we 2 van de 9 zetels voor de USR ’14-’15. De positieve reacties bij de oprichting vertaalde zich in een duidelijk signaal dat eerlijke vertegenwoordiging belangrijk is en dat bètastudenten ook een stem hebben. Bij de verkiezingen voor de USR ’17-’18 kreeg de Bètapartij een meerderheid met 5 van de 9 zetels. Dit is een goede motivatie om onze idealen verder te vertalen in de praktijk.

De Bètapartij streeft naar een eerlijke vertegenwoordiging voor alle studenten op onze Vrije Universiteit. Wij zien een toekomst voor ons waarin de USR gedreven wordt door de expertises uit alle faculteiten. Een raad die goede afwegingen kan maken, die ten goede komen aan de gehele universiteit.

 

Betapartij team
Het team van de Bètapartij

Voor de verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad ’18-’19 zijn wij alweer op zoek naar nieuwe kandidaten. Heb je interesse of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je wat meer weten, mail ons dan op info@betapartij.nl of neem contact op met een van de huidige fractieleden.