De verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad van 2018-2019 zijn alweer afgelopen en wij mogen met gepaste trots aankondigen dat de Bètapartij 5 zetels heeft weten te bemagtigen. We hebben de geoormerkt zetels van de faculteit Gedrag en Bewegingswetenschappen en Faculteit der Betawetenschappen gewonnen, samen met drie vrije zetels.

Hieronder stelt onze nieuwe fractie zich kort voor.

Merel Crezee

De gebruikte foto-min

Momenteel ben ik tweedejaars medische natuurwetenschappen. Daarnaast ben ik actief in de FSR BETA als hoofd Onderwijs en ben ik in mijn vrije tijd veel te vinden in de sportschool.

Na me een jaar ingezet te hebben in FSR BETA heb ik de smaak te pakken gekregen. Waarom? Ik vind onderwijs het belangrijkste wat er is op een universiteit. De stem van studenten moet daarin gehoord, en de ambitie van docenten gestimuleerd worden. En belangrijker, er moet wat mee gedaan worden!

De rol van verbindende factor neem ik met veel plezier op me en voer ik na de ervaring van het afgelopen jaar ook met verve uit. In het praten met partijen is deze rol cruciaal om tot een gezamenlijke conclusie te komen, waardoor deze niet mag ontbreken in een raad als de USR.

 

Päivi Reckman

De foto-min

Met een afgeronde Bachelor Gezondheid en Leven op zak en een jaar ervaring in de Facultaire studentenraad, wil ik mij nu inzetten voor de belangen van alle studenten op de VU. Naast mijn studie ben ik actief bij de roeivereniging Skøll en lid van de raad van advies van de FSR Beta.

Als student kijk ik naar het bredere plaatje. In de USR wil ik mij hard maken om studenten te verbinden, naar ze te luisteren en samen te werken aan de vooruitgang van de VU. Internationalisering, verbetering van faciliteiten en de VVV: verbinding, vertrouwen en vooruitgang staan bij mij op 1.

 

 

Cécile Baartman

DSC_0019-min

Ik ben nu tweedejaars student Gezondheidswetenschappen. Ik zit hier helemaal op mijn plek omdat ik graag met deze studie het beleid of de management kant op wil. Buiten mijn studie ben ik vaak bij Salus te vinden, de vereniging voor Gezondheidswetenschappen.

Bij veel organisaties heb ik commissiewerk gedaan en dit jaar ben ik ambtelijk secretaris van de FSR Bèta. Ik weet dus goed van mezelf dat ik houd van organiseren en dat ik ook houd van inhoudelijk meepraten over de VU. Ik denk dat ik daarom helemaal in mijn element zal zijn in de USR.

Ik wil onderwijs verbeteren door een goede balans te creeëren tussen online en fysieke colleges, ondersteund door nuttige werkgroepen. Ook wil ik dat de studieplekken in de nieuwbouw goed ingericht zullen worden, zodat iedereen een fijne plek heeft om te studeren.

 

Rida Hamdi

Gebruikte foto-min

Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de studie Farmaceutische wetenschappen. Verder ben ik actief als commissielid evenementen bij studentenvereniging ISA en zit ik in de bijles commissie van studievereniging VCSVU.

Na onderdeel geweest te zijn van verschillende verenigingen en projecten waarbij ik belangen behartigd heb voor mijn medemens, wil ik dit nu doen door de USR in te gaan. Door mezelf kandidaat te stellen voor de raad wil ik zo mijn steentje bijdragen aan de VU.

 

 

Vincent Wesdorp

Goede foto-min

Ik studeer Bewegingswetenschappen aan de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen. Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn Bachelor.

In het afgelopen jaar zat ik in de Facultaire Studentenraad, hier wilde ik mee doorgaan en toch een nieuwe uitdaging aangaan, dat is de USR voor mij. Ook wil ik mijzelf nog verder ontwikkelen en vind ik het ontzettend leuk om de studenten en hun belangen te vertegenwoordigen.

Ik heb al ervaring omdat ik een studentenraad heb gezeten, ik heb er volgend jaar de tijd voor en er zijn bepaalde dingen op de VU (zoals tentamenrooster en studievoorzieningen) die ik als verbeterpunten zie, en ik ga mijn uiterste best doen om die te verbeteren!